Κανονισμοί


 

 • ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

  Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αθλητής αποφασίζει αν θα συμμετάσχει στην Κύρια Μεγάλη (24χλμ) διαδρομή ή την Μικρή (10χλμ) διαδρομή ή την Εισαγωγική City Trail Run & Hike (5χλμ) ή τη διαδρομή 1.000μ για παιδιά και αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα. Οφείλει να τους ακολουθεί και να υπακούει στις υποδείξεις της τεχνικής διεύθυνσης και της διοργάνωσης . Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό και δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα. Ειδικά για τους αθλητές που θα τρέξουν τη Μεγάλη διαδρομή των 24 χλμ απαιτείται σωστή διαχείριση δυνάμεων καθώς η διαδρομή έχει πολλές υψομετρικές διακυμάνσεις και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή πτώσεων στις καταβάσεις.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις τρεις διαδρομές ( 24χλμ, 10χλμ, 5 χλμ) Άνδρες και Γυναίκες από 18 έως 99 ετών καθώς και παιδιά ηλικίας 14-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Στη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παιδιά από 7 ετών έως 14 ετών,  με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Όλοι βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση.

  ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Το κόστος συμμετοχής καθορίζεται σε:

  • 25€ ανά αθλητή για την διαδρομή των 24χλμ
  • 15€ ανά αθλητή για την διαδρομή των 10 χλμ
  • 10€ ανά αθλητή για τη διαδρομή των 5χλμ
  • Δωρεάν ανά παιδί/αθλητή για τη διαδρομή του 1χλμ

  Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2021.
  Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία. 
  Περιλαμβάνει:

  • Συμμετοχή στον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς
  • Αναμνηστικό Μετάλλιο
  • Τ- Shirt του αγώνα (5χλμ-10χλμ-24χλμ)
  • Τσάντα με δωράκια 
  • Συμμετοχή στο Pasta Party
  • Τροφοδοσία Σταθμούς Ανεφοδιασμού
  • Ιατρική Κάλυψη - Συμμετοχή στην κλήρωση για δώρα

  ΝΙΚΗΤΕΣ

  Νικητές θα αναδειχθούν στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα 24χλμ και 10χλμ και 5χλμ αντίστοιχα, αλλά και του 1χλμ για τα παιδιά. Στο αγώνισμα των 24χλμ θα γίνει και η βράβευση του 1ου Ανδριώτη και της 1ης Ανδριώτισας που θα τερματίσει τη διαδρομή.

  ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  Το Andros Trail Race με τα κύρια αγωνίσματα 24χλμ & 10χλμ θα γίνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής θα δοθεί στις 08:30 ώρα και της μικρής 09:00 ώρα. Τα παράλληλα αγωνίσματα του Andros Trail Race 5χλμ και 1.000μ θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου . Η εκκίνηση των 5χλμ θα δοθεί στις 17.00 ώρα και του 1 χλμ 18:30 ώρα. Ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού είναι κοινός για όλες τις διαδρομές και γίνεται στην πλατεία του Όρμου Κορθίου,  Η τελετή απονομής για τους νικητές για τα 5χλμ & 1χλμ θα γίνει  το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 19.30 και για τις δύο κύριες διαδρομές, θα γίνει στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 14:30 ώρα

  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν λιθόστρωτα και χωμάτινα μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και άσφαλτο. Τα μονοπάτια είναι καλογραμμένα και σηματοδοτημένα στο μεγαλύτερο μήκος τους με πεζοπορική σήμανση. Επιπλέον σηματοδότηση του αγώνα έχει τοποθετηθεί, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Πρόκειται κυρίως για σημάνσεις και ταινίες έργου ως κατευθυντήρες των διαδρομών, χιλιομετρικών ενδείξεων και αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Επίσης, θα υπάρχει σήμανση σε επικίνδυνα σημεία με βιοδασπώμενο φωσφορίζον σπρέι, το οποίο σβήνει σε λίγες ημέρες. Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν επίσης εθελοντές που θα κατευθύνουν τους αθλητές. Το μήκος της Κύριας Μεγάλης διαδρομής είναι 24 χιλιόμετρα με 1585 μέτρα θετικής υψομετρικής και της Κύριας Μικρής διαδρομής 10 χιλιόμετρα με 490 μέτρα θετικής υψομετρικής . Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας ενώ το ψηλότερο στα 630 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τις διαδρομές: 10χλμ Όρμος Κορθίου – Κάτω Χώνες- Αγ. Μαρίνα – Αλαμανιά – Επισκοπείο – Λαρδιά – Ρωγό – Όρμος Κορθίου, 24χλμ Όρμος Κορθίου – Ρωγό – Λαρδιά – Γιαννισσαίο – Βουνί – Μονή Παναχράντου – Βραχνού – Έξω Βουνί – Διποτάματα – Κοχύλου – Όρμος Κορθίου. Για τα παράλληλα αγωνίσματα των 5χλμ και 1.000μ ανατρέξτε στην ειδική σελίδα τεχνικής περιγραφής

  ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΕΓΚΥΡΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

  Στην Κύρια μεγάλη διαδρομή 24χλμ υπάρχει ένα χρονικό όριο των 6 Ωρών . Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου/ανεφοδιασμού.

  ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

  Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί.

 • ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που ανοίγονται σε πλάτος και να διευκολύνουν τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν.

  ΒΟΗΘΕΙΑ

  Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, GPS, κινητού τηλεφώνου.

  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

  Και οι δύο διαδρομές κινούνται κυρίως στην αγροτική Άνδρο σε μεγάλος μέρος τους κατά μήκος αρχαίων δρόμων και μονοπατιών αλλά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

  ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

  Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Έξι σημεία ανεφοδιασμού στη Μεγάλη Διαδρομή 24 χλμ. και τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού στη Μικρή 10χλμ.    Στο παράλληλο αγώνισμα των 5χλμ ένας σταθμός ανεφοδιασμού. 

  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό εκτός από παγούρι ή ασκό για τον ανεφοδιασμό νερού.
  Συστήνεται όμως για τη μεγάλη διαδρομή και ειδικότερα για τους αρχάριους, τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού, αντιανεμικό, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών, ελαστικό επίδεσμο, κινητό τηλέφωνο.

  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και μέλη της Διοργάνωσης.

  ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφαλείας υποδείξει στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό. Στους Σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν γιατροί που θα αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα των αθλητών. Ελικόπτερο θα απογειωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.

  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

  Η Διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

  ΠΟΙΝΕΣ

  Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής, 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς άλλους αθλητές ή προς το προσωπικό τη διοργάνωσης.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη Διοργάνωση τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

  ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

  Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται μόνο στους αθλητές που τερματίζουν μέσα στο χρονικό όριο εγκυρότητας των 6 ωρών. Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως επίδοσης, τιμώνται με το ίδιο μετάλλιο. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής δίνεται σε όλους τους αθλητές, ασχέτως τελικής κατάληξης (τερματισμός ή εγκατάλειψη), όπου αναγράφεται ο τελικός χρόνος και σειρά γενικής κατάταξης ή το σημείο εγκατάλειψης, για όσους εγκατέλειψαν.

  ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

  Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.


Έχετε κι άλλες ερωτήσεις ;

Οτιδήποτε θέλετε να μας ρωτήσετε σχετικά με τον αγώνα, τη μετακίνηση, τη διαμονή, αλλά και να διευκρινίσετε οποιαδήποτε λεπτομέρεια στείλτε μας e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.