Για εμάς, η ομορφιά της Άνδρου είναι αποκλειστικά σφραγισμένη από τις μοναδικές εναλλαγές του τοπίου της και τα ξαφνιάσματα της ιδιαίτερης φύσης της. Αυτή τη φύση αγαπάμε και προστατεύουμε, αυτή τη φύση θέλουμε να αναδείξουμε, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε, με μια βαθιά πίστη πως η Άνδρος μπορεί και πρέπει να πάρει τη θέση που της αρμόζει ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

Άλλωστε με τόσες πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια δεν μπορούσε παρά να δημιουργηθεί η ιδέα ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος, αγώνα τρεξίματος δηλαδή στη φύση!

Η Άνδρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει την είσοδο της σ’ αυτούς τους αγώνες, προσφέροντας ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο και σημαντικές διαφορές υψομετρικού.

Η επιλογή των διαδρομών έγινε με γνώμονα τη φυσική ομορφιά του νησιού και των Πεζοπορικών Διαδρομών, τη σπουδαιότητα των σημείων ενδιαφέροντος και την τεχνική πρόκληση, που είναι αντίστοιχη μεγάλων διοργανώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος. Οι αθλητές θα ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους, τρέχοντας ανάμεσα σε απαράμιλλης ομορφιάς «δημιουργήματα» της φύσης και του ανθρώπου : μεγάλα υψομετρικά, μικρά φαράγγια με τρεχούμενα νερά και πολύ πράσινο, ξερολιθιές, κρήνες, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακούς οικισμούς, Καστρο-Μονάστηρα, μεσαιωνικά κάστρα κα. Ένα πολύ πυκνό δίκτυο μονοπατιών με ποικιλία μορφολογίας, άλλα χωμάτινα ή σκαλωτά, άλλα παλιοί λιθόστρωτοι δρόμοι και ενετικές στράτες ή βράχια, «στενές» , ένας συνδυασμός των οποίων αποτελεί και τον καμβά πάνω στον οποίο έχουν χαραχτεί οι διαδρομές που θα αποτελέσουν το αγωνιστικό πεδίο της διοργάνωσης Andros Trail Race 2017.

Μέσα από την διοργάνωση αυτού του αγώνα προσκαλούμε το αθλητικό κοινό, όλους τους λάτρεις του τρεξίματος και του βουνού, της περιπέτειας και της φύσης να γνωρίσουν τις κρυμμένες ομορφιές της Άνδρου και να «προκαλέσουν» τα όρια τους!

Σας Περιμένουμε!